Flavours and Sounds of Transylvania

Pentru al treilea an consecutiv am găzduit la ferma noastră evenimentul Flavours & Sounds of Transylvania, un eveniment marca Asociația My Transylvania. Am descoperit pas cu pas frumusețea satului Cobor, gustul bunătăților tradiționale, pregătite cu pricepere de bucătărese din comunitate, am ascultat muzică veche românească, am vizitat vacile noastre din rasa Sură de stepă și caii de la fermă, am aflat istoria zbuciumată a bisericii fortificate de la preotul din sat. Ne-am îndeletnicit cu activități faine și am pregătit lichiu, plăcinta din străbuni, care duce mai departe povestea satelor din Transilvania. Tanti Ibolya ne-a învățat cum să îl preparăm și ne-a împărtășit secrete știute numai de ea.

Ferma de Biodiversitate Cobor este un model de afacere verde, în cadrul căreia dezvoltăm o serie de mecanisme care să ajute localnicii să obțină bunăstarea, continuând practicile tradiționale și respectând principiile unei vieți durabile: promovarea bogăției naturale, a ecoturismului, a bucătăriei locale, consumul de produse locale de sezon, achiziționate de la producători mici din sat, dar și pe cele produse la fermă, cultura, tradițiile, obiceiurile și atracțiile turistice din zonă, care să ducă la crearea unor noi surse de venit alternative în zonă, bazate pe natură. Coborul este o zonă în care natura are încă cele mai mari drepturi. Bogăția și diversitatea naturii se datorează atât practicilor agricole tradiționale, cât și faptului că în vecinătate există, o arie naturală protejată, situl Natura 2000 Podișul Hârtibaciului. Cu pădurile sale, dealurile înalte și pajiștile bogate, cu înaltă valoare naturală, Cobor oferă o experiență extraordinară.

Următorul eveniment la fermă? Chiar sâmbăta viitoare, pe data de 18 mai: un bike & brunch la care vă așteptăm cu drag.

Dacă doriți să ne vizitați, suntem la un e-mail distanță: reservation@cobor-farm.ro.

Credit foto: Liviu Ungureanu