Ferma

Descoperiți liniștea și frumusețea colinelor Transilvaniei și a pădurilor seculare de stejar

După odihnă binemeritată în camere confortabile, oaspeții noștri își pot petrece timpul în mod activ, alegînd diverse activități: tururi ghidate ale fermei, observarea păsărilor sălbatice și participarea la activitățile agricole sezoniere. La Cobor vei găsi locul perfect pentru relaxare și pentru a-ți încărca bateriile: trekking, trasee de bicicletă, vizitarea barajului castorilor, observarea păsărilor sălbatice în timpul plimbărilor sau din observatorul contruit special, participarea la tabere de fotografie sau de wilderness, excursii de o zi, activități ale fermei, evenimente lunare organizate cu sătenii sau bucuria câtorva zile liniștite.

Cobor este locul ideal pentru o vacanță activă cu familia: descoperă animalele de la fermă, gustă legumele din grădina noastră ecologică, admiră caii găzduiți la noi, încearcă slackline, tir cu arcul, înălțare de zmee, plimbări cu ponei sau căruțe/sănii. O pivniță răcoroasă și un grătar sunt puse la dispoziția oaspeților, iar camerele sunt dotate cu Wi-Fi.

Observarea vieții sălbatice

Descoperă natura din jurul Coborului

Dealurile Transilvaniei oferă unele dintre cele mai importante pășuni cu înaltă valoare naturală din Europa. Satul Cobor este locul perfect pentru conservarea biodiversității și managementul durabil al pășunilor. Cu pădurile sale de fag, dealurile înalte și pajiștile bogate, Cobor oferă o experiență extraordinară. Viața păsărilor din zonă este uimitoare și veți avea șansa să vedeți o mare varietate de specii din observatorul nostru.

Fauna din jurul Coborului
Căprioară (Capreolus capreolus)
Vulpe (Vulpes vulpes)
Lup (Canis lupus)
Urs (Ursus arctos)
Pisică sălbatică (Felis silvestris)
Cauți un loc unde să rămâi peste noapte?

Sura de stepă

Din nou în Transilvania

Surele de stepă de la Ferma de Biodiversitate Cobor contribuie la gestionarea tradițională a pajiștilor cu valoare naturală ridicată din jurul satului. Bogăția naturală a acestei zone poate fi menținută numai prin folosirea sistemelor durabile de utilizare a terenurilor, pășunatul cu vite fiind considerat a fi cel mai potrivit pentru menținerea biodiversității pajiștilor.

Cireada noastră de sure de stepă numără peste o sută de capete, pe care la poți admira într-un tur de fermă - o vedere unică în Transilvania care nu trebuie ratată!

Ciobănescul Românesc Carpatin

Cel mai bun prieten al animalelor domestice

Ferma de Biodiversitate Cobor derulează, începând din 2019, un program de creștere a câinilor de pază din rasa ciobănesc românesc carpatin. Pe tot parcursul anului puteți găsi la fermă o mulțime de pui, care sunt oferiți gratuit proprietarilor de ovine din zona Munților Făgăraș pentru păstrarea efectivelor de animale, prevenind astfel pierderile cauzate de carnivorele mari.

Tururi ghidate

Pe jos sau cu căruța

Ce modalitate mai bună de a te bucura în tihnă de împrejurimile Coborului decât pe jos sau din căruță? Dealurile din jurul satului sunt ideale pentru plimbări ușoare pe jos sau cu căruța, cu priveliște la munții și așezările din jur. Pășuni și păduri întinse cât vezi cu ochii, fără garduri sau zgomot de mașini oferă liniște și relaxare. Pentru plimbările cu căruța îi implicăm pe localnici și caii lor, așadar aveți ocazia sa povestiți cu ei și să aflați mai multe despre viața din sat. Pe drum ne putem opri pentru un picnic oriunde găsim un loc potrivit. Adaptăm aceste activități în funcție de pregătirea fizică, dorințele și nevoile oaspeților.

Plimbare cu căruța cu coviltir și campare

Doriți să vă bucurați pe îndelete de natura din jurul Coborului și să vă deconectați cu totul de viața de zi cu zi și de oraș? Plecăm din sat pe jos, însoțind căruțele trase de cai, prin păduri și peste pajiști. Seara ne așezăm tabăra, facem un foc mare, gătim și povestim împreună. Înconjurați de cai și căruțe, departe de luminile orașului și de agitație, stelele se văd mai bine ca oriunde. Dimineața, la răsăritului soarelui ascultă păsările care se trezesc din somn pentru o nouă zi. Continuă-ți șederea pentru câteva zile, cu drumeții și campare pe dealuri. Prețuri: 250 €/noapte/căruță, max. 5 pers./căruță (include căruța, căruțaș, cai, ghid, cort, sac de dormit și izopren, organizarea taberei - costurile pentru alimente nu sunt incluse, 20 €/pers./zi).

Tururi pe bicicletă

Cobor se află în inima Transilvaniei, nu departe de multe dintre bine-cunoscutele biserici fortificate și trasee de bicicletă. Puteți ajunge într-o tură de o zi din sat până în Felmer, Șoarș, Bărcuț, Brădeni, Viscri sau Făgăraș. Puteți veni cu propria bicicletă sau închiria una din Făgăraș, iar, la cerere, noi vă putem găsi un ghid sau trimite turele marcate pe GPS. Dealurile molcome, acoperite de păduri și pajiști sunt potrivite și pentru începători și pentru cei cu experiență.

Timp pentru familie

Cobor este locul ideal pentru o vacanță activă cu familia. Aici puteți afla lucruri interesante despre animalele de la fermă, legumele din grădina noastră ecologică, caii care se află în pensiunea noastră. Trasee de bicicletă, barajul castorilor, observare de păsări, tir cu arcul, vizitarea împrejurimilor, Cobor este un loc minunat pentru a-ți petrece timpul cu familia.

Tururi botanice

Scopul fermei de la Cobor este de a proteja și susține biodiversitatea și flora spontană de pe pajiștile și din pădurile din jur. Prin urmare, puteți găsi o mare diversitate de flori, arbuști și plante, nu departe de sat. Ghidul nostru specializat vă poate arăta diferitele specii de plante și explica rolul lor în ecosistem. Fie că ești un copil de 10 ani fascinat de margarete sau un profesor de botanică, dealurile din jurul satului Cobor sunt un loc perfect pentru a explora, învăța și lărgi orizonturile. Rezervările pot fi făcute cu cel puțin 5 zile în avans. Preț: 70 €/tur.