Vară, copii și cadouri

Surpriză pentru copiii din Cobor

La Cobor nu prea s-au schimbat multe lucruri, în contextul pe care îl trăim cu toții. Spațiile sunt mult mai largi, oamenii în sat sunt puțini, iar lucrările agricole sau animalele nu știu de pandemie. Doar pentru copiii din sat a fost mai greu, pentru că grădinița sau școala nu le-au mai fost accesibile. Și, clar, într-o primă fază te bucuri de libertate, că nu mai ai teme atât de multe, dar, cu prelungirea situației, universul cunoscut și acea rutină a învățării, a colectivului oricât de restrâns, duce la dor!

Vara a început frumos cu Ziua Copilului și binecuvântat, cu Rusaliile. Și… cu o surpriză pentru cei 12 pici de grădiniță, 12 elevi din clasa pregătitoare și I-IV și pentru cei 10 tineri coborezi din clasele V-VIII.

Inspirați de campaniile pe care Fundația Conservation Carpathia, deținătorii Fermei de biodiversitate din Cobor, le-au desfășurat în ultimele luni pentru bunicii din munții Făgăraș și pentru elevii fără posibilități să acceseze cursuri on-line, angajații unei multinaționale din Brașov au ales să pregătească o surpriză, din bugetul personal, pentru copiii din Cobor. Fiecare copil, din lista de 34 a primit un cadou, în duminica Rusaliilor, de la un alai vesel care a mers din poartă în poartă, direcționat cu amabilitate de doamna Zitta, educatoarea și doamna Viorica, învățătoarea. Posibilitățile sunt mai mici pentru copiii de la sat, iar nevoia de rechizite, carți, jocuri jucării, rucsaci sau hainuțe este una permanentă. Le mulțumim pentru implicare!

Cei trei reprezentanți ai companiei, veniți împreună cu micuții lor s-au bucurat de experiență, de turul de sat și de fermă, de accesul la animalele mici și mari din gospodării, de produsele locale degustate și de bucuria timidă a copiilor din Cobor.

A fost o zi cu mult verde și mult suflet! Să avem o vară frumoasă!